Apple saveti & Iskustva

Odgovori na pitanja koja klijenti najčešće imaju

Kako izbeći skupo spašavanje podataka

Napravite sigurnosnu kopiju datoteka kako biste izbegli skupo vraćanje podataka. Svake godine mnogi pojedinci i kompanije u Srbiji izgube važne datoteke kao rezultat kvara na hard/ssd disku. Ove datoteke uključuju fotografije ...

pročitaj

Najbolji antivirusni softver za računare Windows i Mac - Iz ugla PC servisera

Najbolji antivirusni softver za PC računare predložen od strane računarskih tehničara - testirali smo i uporedili najbolji antivirusni softver za PC i Mac.

pročitaj

Originalni apple delovi

Svako ko ima problem sa svojim Apple uređajem često je u nedoumici da li da se ugrade originalni ili zamenski delovi - kopije koje su jeftine ?

pročitaj

Najčešća pitanja za servisere

Većinu kvarova popravljamo u roku od 2-3 dana, nudimo i uslugu prioriteta (hitno) u roku od 24 sata (u zavisnosti od dostupnosti delova, ako je potrebno). Ako treba da naručimo delove, obično ih možemo dobiti sledećeg dana. Shvatamo koliko je danas teško biti bez računara, iPhone-a, iPod-tableta i uvek ćemo pokušati da vam ga vratimo što je brže moguće.

Uvek ćemo vam ponuditi fiksnu cenu za popravku, na primer, ako je ekran laptopa potreban za zamenu, mi ćemo vam dati ukupnu cenu za rad i delove pre nego što počnemo sa zemenom. U slučaju da prvo moramo pronaći kvar (besplatna dijagnostika), naplaćujemo 1500-2500 dinara za pronalaženje kvara ukoliko odustanete od popravke. Vrlo ćesto je je potrebno najpre popraviti apple uređaj kako bi se utvrdilo da li je popravka moguća. U tom slučaju se dijagnostika naplaćuje u iznosu od 1500-3500 dinara. Startna cena za bilo koji pregled na apple uređaju naš servis naplaćuje u pomenutom iznosu iz razloga što se upotreba rezervnih delova naplaćuje isključivo na teret klijenta čiji je uređaj pokvaren.

Mi možemo da u okviru garancije uradimo puno toga ali ipak, preferiramo popravku van garantnog roka. Prva informacija od strane naših apple servisera je na vrhu naše liste; razgovaraćete direktno sa majstorom koja radi na vašem uređaju kako biste detaljno objasnili situaciju. Popravke brzo radimo, ništa ne šaljemo u servisne centre i ne zadržavamo vaš uređaj duže od 5 radnih dana. Ne naplaćujemo nikakve prethodne troškove, popravku plaćate samo kada je sve završeno i kada ste zadovoljni uslugom.

Apsolutno, svakodnevno menjamo ekrane na MAC laptopovima, iPhone mobilnim telefonima, iPad tabletima i to je puno jeftinije od kupovine novog uređaja. Kontaktirajte nas za brzu ponudu, imamo većinu ekrana za laptop, iPad i iPhone (4, 5, 6, 7, 8 / plus svi modeli, x, 11/pro) na lageru i možemo uraditi zamenu ekrana istog dana!

Verovatno ste čuli za iTunes program preko kojeg se povezuje vaš iPhone ili tablet na laptop. Upotrebite ga na pravilan način za bekap svih podataka na svom računaru i ne dozvolite da vas neznanje pobedi i dovede u nepšrijatnu situaciju. Naš apple servis brine za vaše podatke. U skladu smo sa Zakonom o zaštiti podataka svi podaci koje držimo se čuvaju u strogom poverenju/na bezbednom serveru. Obzirom da pružamo usluge čuvanja podataka za veći broj advokatskih kancelarija, online prodavnica kao i veliki broj privatnih naloga, smatramo da smo dovoljno kompetentni da pružimo vrhunsku zaštitu podataka. Svi podaci o klijentima koji se čuvaju uvek se bekapuju u šifriranom formatu. Uvek savetujemo da, ako je moguće, napravite rezervnu kopiju važnih podataka na svom računaru pre nego što započnete bilo koji posao i po potrebi možemo sa vama razgovarati o svim rezervnim opcijama koje vam naš Apple servisni centar može omogućiti po želji. Imajte na umu da ste možda sve već sačuvali na vašem iCloud nalogu. Naš servi ne može garantovati sigurnost podataka ukoliko vi ne znate lozinku ili niste vlasnik uređaja. To se često dešava prilikom kupovine tableta ili iPhone-a, gde problem može biti kako da se sačuvaju podaci sa telefona pre prodaje ili jednostavno ako nema rezervne kopije mi ne možemo obezbediti bezbednost podataka.